Metge
dietista, gastrònom i acadèmic de l'Institut Pasteur de París. D'ascendència
polonesa, l'any 1901 es llicencià en Ciències Naturals i treballà al laboratori
de fisiologia a la Sorbona De 1897 a 1902, estudià medecina a la facultat de
París i de 1901 a 1919, entrà a l'Institut Pasteur i en fou ajudant de C. Delazenne. Els seus estudis se centraren en els
sucs pancreàtics i intestinals; també feu estudis sobre el microbisme
intestinal dels vertebrats. A la guerra de 1914 a 1918, fou metge
ajudant-major. De tornada a l'Institut Pasteur va fer estudis sobre el
comportament bacteriològic i els ferments en les etapes de la digestió. El 1920
esdevingué membre titular de la Societé de
Biologies i de 1921 a 1943, Professor de l'Institut d'higiene alimentària. És
conegut pels seus llibres "Cuina en feu minuts", "Cuina amb Pomaine" i per les seves conferències
radiofòniques a Ràdio París de 1923 a 1929.
(Caricatura
de Manuel Del Arco publicada el 200753)
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada